Kruche rożki.
Składniki:
40 dag. mąki.
5 dag. drożdży.
1 kostka margaryny.
1 szklanka kwaśniej śmietany.
Cukier waniliowy.
Powidła lub marmolada.
Wykonanie:
Drożdże rozkruszyć z mąką i dodać wszystkie składniki, wyrobić na jednolitą masę (tak jak na makaron) rozwałkować na grubość 1 cm. wycinać kwadraty, nakładać marmoladę, składać po przekątnej na trójkąty i piec na złoty kolor, po upieczeniu lukrować.
Cześć, na Twój blog wpadłem całkiem przypadkiem
OdpowiedzUsuń(We mgle ukryte). Chciałem się z Tobą
skontaktować ponieważ chcę docenić Twoją pracę i wypromować Twój blog także u nas. Prowadzę przeglądarkę blogów www.przeglądarkablogów.pl
Proszę o kontakt e-mailowy blog@przegladarkablogow.pl jeżeli jesteś
zainteresowana trafić do nas do blogu tygodnia - poinstruuje co dalej:).
Pozdrawiam serdecznie
Adrian Naumowicz