wtorek, 11 października 2011

Blok (czekoladowy) na blogu.

     Pisałam tutaj poruszając różne tematy - czas by poruszyć temat bliski duszy tych, co lubią coś słodkiego.

Blok czekoladowy.


      Kostka margaryny, szklanka cukru, cukier waniliowy, 2 łyżki kakao (najlepiej ciemnego), pół szklanki wody. Wszystko zagotować. Po ostygnięciu dodać  3 szklanki mleka w proszku (cala paczka) i 2-3 paczki herbatników (drobno pokruszonych). To wszystko wymieszać i włożyć do foremki. Zostawić do ostygnięcia.
      
     Porady odemnie:
Ja dodaję różne ciastka pokruszone - nawet wafelki się nadają.
Dodaję rodzynki i suszone owoce ( za orzechami w tym bloku nie przepadam, ale jak ktoś lubi może dodać). Jeżeli nie mam ciemnego kakao, dodaję nieco więcej jasnego.

    Szybkie, smaczne i proste jak przysłowiowa budowa cepa.
Smacznego.

7 komentarzy: